NL | FR

Japan4kids

v.a. € 6 130
periode : 28/10/2019 -> 31/03/2022
begeleid : Nee
groepsreis : Nee
overnachtingen : 15 d./13 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
1/7 15/12 € 6 130,00  
10/1 31/3 € 6 130,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Tokyo
Vertrek vanuit Brussel met All Nippon Airways naar Tokyo
dag 2 : Aankomst in Tokyo
Aankomst op de luchthaven van Tokyo, waar jullie worden opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Per trein of shuttle bus naar uw hotel. Rest van de dag is vrij. Overnachting in hotel Park****.
dag 3 : Tokyo (o-m)
Volle dag bezoek aan Tokyo met privé gids. Jullie beginnen de bezoeken met Asakusa, gelegen in het hart van het oude Tokyo, bekend voor de volkse tempel Senso-Ji. Daar leer je meer over de Japanse gewoontes en gedragsregels. Vervolgens gaan jullie naar Kappabashi-dori, dat bekend staat voor zijn honderden winkeltjes met potten, pannen, kookgerief en plastiek eten. U zult de kans hebben om zelf nepeten (voedselreplica’s) te maken. Na de lunch, boottocht in een futuristische boot (ruimteschip) en bezoek aan Odaiba, een eiland met een prachtig zicht op Tokyo en een 18 meter hoge robot. U eindigt de dag met een ritje op het reuzenrad en terug per monorail naar uw hotel.
dag 4 : Tokyo, vrije dag (o)
Vrije dag in Tokyo. Er zijn heel wat kindvriendelijke pretparken en musea in de buurt van Tokyo, zoals Tokyo Disney of de Ghibli Animation studio. Indien u liever een andere activiteit wenst te doen, dan kan u kiezen uit de volgende optionele activiteiten: leren zwaardvechten als een samoerai, de Japanse gevechtskunst Karate leren of Manga leren tekenen. Het Pokémon Center DX, de grootste Pokémon winkel, is ook een geliefde stop voor kinderen of liefhebbers.
dag 5 : Tokyo, dagtrip naar Yokohama (o)
Familie uitstap naar de tweede grootste stad van Japan: Yokohama. Ontmoeting met de gids aan het hotel, daarna neemt u de trein richting Yokohama. Bezoek aan het Hara Model Railway Museum, waar u de grootste collectie van modeltreinen ter wereld vindt. Daarna trekt u richting het Cup Noodle Museum, waar u alles zult leren over deze Japanse uitvinding. Lunch in het museum en daarna theeceremonie in een van de mooiste theekamers in Japan. Vanaf hier is het nog enkele minuten wandelen naar Yamashita Koen, het eerste zee-park in Japan, dat in 1930 is geopend. Loop door het park richting de pier van Osanbashi, waar er een open ruimte is en de kinderen zich eens goed kunnen uitleven. De dag eindigt met een zee-busrit richting het station van Yokohama. Vanaf hier brengt uw gids u naar het hotel. Overnachting in Tokyo. Terug naar uw hotel.
dag 6 : Tokyo - Kanazawa (o)
Vrije voormiddag en in de namiddag neemt u de trein (shinkansen Hakutaka) richting Kanazawa. Overnachting in Tokyu hotel****.
dag 7 : Kanazawa (o)
Vandaag ontdekt u Kanazawa. Breng een bezoek aan de eeuwenoude Kenroku-en parktuin, het Kanazawa kasteel en de markt van Omichi, die bekend staat voor zijn verse zeevruchten en fijne sushi. Na de lunch gaat u richting Morihachi, een artisanale snoepwinkel. Hier zullen u en uw kinderen snoepjes leren maken, die tijdens de theeceremonie worden gebruikt. Om de dag af te sluiten gaat u nog naar de Samoerai wijk van Kanazawa, waar u een bezoek brengt aan het Nomura residentie, een gerestaureerd huis van een rijke Samoerai familie. Na de rondleiding brengt de gids u terug naar uw hotel. Overnachting in Kanazawa.
dag 8 : Kanazawa (o)
Vrije dag. U kunt bijvoorbeeld gaan shoppen of u kunt nog enkele bezienswaardigheden
bezoeken in de stad. Zoals het 21ste eeuws Museum van de Hedendaagse Kunst met Leandro Erlich’s “Swimming Pool” of breng een bezoek aan de traditionele Higashi Chaya wijk. Hier vind je veel artisanale winkeltjes, zoals Hakuza, waar ze producten met bladgoud verkopen. Overnachting in Kanazawa.
dag 9 : Kanazawa - Hiroshima (o)
Vrije voormiddag en rond de middag vertrek per trein (Shinkansen) richting Hiroshima. (+/- 5u) Na de treinreis gaat u naar uw hotel, waar u kan rusten of u kan de stad gaan verkennen. Overnachting in het hotel Sheraton Grand*****.
dag 10 : Hiroshima (o)
Breng een bezoek aan het Vredespark, dat gebouwd is om de atoombom op Hiroshima te herdenken. Elk jaar komen miljoenen bezoekers naar hier om de gebeurtenissen van in 1945 te herdenken. Het kindervredesmonument herdenkt de duizenden kinderen die zijn omgekomen bij het atoombombardement op Hiroshima. Buiten het park, ligt de A-Bomkoepel, het enige gebouw dat de atoombom heeft overleefd en tevens herinnert aan de verwoestende kracht van de bom. Naast het park staat het vredesmuseum, hier worden de gevolgen van de atoombom getoond aan de hand van foto’s, video’s en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. ’s Middags kunt u lunchen in een van de nabijgelegen restaurants. Bezoek aan het kasteel van Hiroshima, en daarna bezoek aan de Shukkei tuin, wat letterlijk “gekrompen tuin” betekent. Na uw bezoeken kunt u nog even ontspannen in het Sensuitei theehuis. Overnachting in Hiroshima.
dag 11 : Hiroshima, dagtrip naar Miyajima (o)
Met een lokale trein en veerboot gaat u naar Miyajima. Het eiland wordt door de Japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat het Itsukushima heiligdom met zijn grote Torii (toegangspoort staat in de steigers voor renovatie). Verken het eiland met zijn vele heiligdommen en tempels. U heeft de kans om de tamme herten te “ontmoeten” die op het eiland lopen of u kan ook gaan wandelen op Mount Misen, waar u een prachtig zicht heeft over de nabijgelegen eilanden. ’s Avonds brengt een gids u naar uw hotel. Overnachting in Hiroshima.
dag 12 : Hiroshima - Kyoto (o)
Vandaag treinreis van 2 uur naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Kyoto heeft meer dan 2000 tempels en heiligdommen en 17 van deze bezienswaardigheden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn heel wat familievriendelijke activiteiten in Kyoto, zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kyoto International Manga Museum, Toei Kyoto Studio Park of het Umekoji Steam Locomotive Museum. Overnachting in hotel Granvia****.
dag 13 : Kyoto (o)
Vandaag volle dag bezoek aan de stad met gids. U bezoekt er het Nijo kasteel uit 1603 met zijn sierlijke decoratie en mooie tuinen, daarna bezoekt u het schitterende Gouden Paviljoen. Lunch in een lokaal restaurant. U eindigt uw dag met een bezoek aan het heiligdom van Fushimi Inari, ook wel bekend als de 10 000 Torri-Poorten. Overnachting in Kyoto.
dag 14 : Kyoto, Character Bento kookles (o-m)
Vandaag gaat u leren hoe je een traditionele bento box maakt. Chara-ben is de verkorte versie van karakter bento, dit is een lunchbox waarbij het eten zo in de doos is gelegd dat het op een bekende cartoon, icoon of soms zelf op bekende mensen lijkt. De les zal 3 uur duren en vindt plaats in een traditioneel houten huis. Na de kookles kunt u proeven van uw zelfgemaakte Chara-ben. In de namiddag bent u vrij, maar wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Osaka, de derde grootste stad van Japan. Als u in Osaka bent, breng dan zeker een bezoek aan Dotonbori en aan een restaurant waar je zeker okonomiyaki (Japanse pannenkoek) of takoyako (octopusballetjes) moet proberen.
dag 15 : Kyoto - Osaka - Tokyo - Brussel
’s Morgens vroeg transfer per shuttlebus naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht via Tokyo.
Inbegrepen
- Lijnvlucht met All Nippon Airways (L-klasse).
- Luchthaventaksen en fuel.
- Overnachting in de vermelde hotels op basis van triple kamer.
- Vermelde maaltijden. (o: ontbijt, m: middagmaal).
- Meet & greet op de luchthaven en limo bus naar het hotel.
- Japan Rail pass voor 14 dagen in 2de klasse.
- Pasmo Tokyo transport pass.
- Lokale Engelssprekende gids voor dag 3, 5, 7, 11 en 13.
- Alle toegangsgelden, kosten voor transport en activiteiten zoals vermeld op dag 3, 5, 7, 11 en 13.
- Bento-kookcursus in Osaka.
- Informatiepakket.
- Ter plaatse uitgebreide informatiemap met kaarten en app om selfguide te downloaden.
Niet inbegrepen
- Overige maaltijden. - Persoonlijke uitgaven zoals dranken. - Annulerings- en of bijstandsverzekering. - Bagage vooruitzend service.
Opmerking
- De prijzen in Japan kunnen onderhevig zijn aan koerswijzigingen en tussentijdse prijsaanpassingen door onze leveranciers. Alle genoemde prijzen zijn dus onder voorbehoud van wijzigingen.
- Een maand voor vertrek hebben we een fotokopie nodig van het internationaal paspoort.
- Vereiste minimum leeftijd voor deze rondreis: 10 jaar (voor jongere kinderen kunnen we de activiteiten aanpassen of schrappen).
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.