NL | FR

Faeröer4kids

v.a. € 3 700
periode : 09/10/2023 -> 31/08/2024
begeleid : Nee
groepsreis : Nee
overnachtingen : 8 d./7 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
1/5 31/8 € 3 700,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Aankomst op de magische Faeröer en bezoek aan de grootste brievenbus ter wereld
Aankomst op de Faeröer (vlucht niet inbegrepen). Haal uw huurauto op en rijd via Tórshavn richting Gamlarætt waar de veerboot u naar het eiland Sandoy brengt. Tijdens de boottocht ziet u de eilanden Koltur en Hestur. De veerboot komt aan in het dorp Skopun, waar u 's werelds grootste (blauwe) brievenbus vindt. U verblijft 3 nachten in een huisje op het eiland.
dag 2 : Saga-eiland Sandoy - Vikingen en heksen
Het eiland Sandoy, ook wel het Saga-eiland genoemd, is een grote speeltuin met voor elk wat wils. Verken het strand, de pittoreske dorpjes, de schapen die grazen op de groene bergwanden en de meren waar u kunt vissen. Vroeger leefden er veel heksen, trollen en Vikingen op het eiland, dus er zijn genoeg spannende verhalen. U maakt een wandeling met een lokale gids (Engelstalig) in Sandur. De gids vertelt vast het verhaal over de Witch Hole en brengt u ongetwijfeld langs de voetafdruk van de heks. Daarna stellen we een rit naar het stenen strand van Søltuvík voor, een geweldige plek voor een picknick.
dag 3 : Skúvoy en Sandoy
Vandaag kan u het nabijgelegen eiland Skúvoy bezoeken. Neem de ferry vanuit Sandoy maar hou er wel rekening mee dat de ferry enkel vaart op aanvraag; even bellen met de maatschappij dus om de overtochten te regelen. Skúvoy is een paradijs voor vogels. Het lundaland, een met gras begroeid gebied aan zee waar papegaaiduikers leven, strekt zich tot aan het dorp.
Er zijn steile vogelkliffen, adembenemende valleien, historische plaatsen, kleurrijke huizen, boothuizen en boten. Bezoek zeker ook het kerkje en het kerkhof Ólansgarður, waar het graf van Viking hoofdman Sigmundur Brestisson te vinden is.
dag 4 : Verken de hoofdstad Tórshavn en de oude stad á Reyni
Neem de veerboot terug naar Gamlarætt. Geniet van de dag in de kleinste hoofdstad van de wereld, Tórshavn. Maak een verkennende wandeling door het oude deel van de stad, á Reyni, met zijn smalle straatjes en grasdaken. Er is ook de mogelijkheid om te zwemmen, paardrijden en een bezoek te brengen aan het leuke kleine aquarium, Sjósavnið, met zoutwatervissen uit de zee rond de eilanden. Accommodatie in een vakantiehuis op het eiland Streymoy of op het eiland Eysturoy, waar u de komende 4 nachten verblijft.
dag 5 : Dag 5, 6 en 7 Geweldige dagen op de Faeröer
Drie volle dagen om te genieten met veel ruimte voor spontaniteit en ontspanning.
U kunt een boottocht van twee uur maken om de Vestmanna-kliffen te zien (zie Imagine More). U vaart in grotten door smalle doorgangen en vlakbij de hoge indrukwekkende kliffen. Ga verder naar het dorp Tjørnuvík, dat wordt omringd door steile bergen. Hier ziet u de indrukwekkende rotsformaties de “Giant and the Witch”. Het Sagamuseum vertelt de geschiedenis van de Faeröer eilanden.
Een bezoek aan Gjógv en Klaksvik mag zeker ook niet ontbreken of bezoek het Listasavn Føroya museum in Tórshavn waar kinderen aan diverse activiteiten kunnen deelnemen.
Of waarom niet gaan vissen op een heuse vissersboot? (zie Imagine More). Tijdens dit leuk visavontuur beleef je ook de prachtige natuur, kun je vogels kijken en misschien zie je wel zeehonden. De vangst mag je meenemen!
dag 6 : Dag 8 Vertrek vanaf de Faeröer
Terugrit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen.
PRIJS
- Prijs per familie (02 volw. + 01 kind 2-11j) :
€ 3700
- Prijs per familie (02 volw. + 02 kinderen 2-11j) :
€ 3795
Inbegrepen
- 3 overnachtingen in een huisje op Sandoy (zonder ontbijt, incl. huur beddengoed en eindschoonmaak)
- 4 overnachtingen in een huisje op Streymoy of Eysturoy (zonder ontbijt, incl. huur beddengoed en eindschoonmaak)
- Huurwagen type Ford Focus of gelijkwaardig met pick up en drop off op de luchthaven
- Wandeling met lokale gids in Sandur op dag 2.
Niet inbegrepen
- Transport naar en van de Faeröer eilanden
- Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven.
- Optionele excursies.
- Brandstof voor de huurwagen en de tol voor de tunnels en ferries.
- Reisverzekeringen.
- Alle niet bij "Inbegrepen" vermelde diensten
Imagine More
Bezoek aan het Sagamuseum en de vogelkliffen van Vestmanna per boot :
- Prijs per familie (02 volw. + 01 kind 2-11j) :
€ 335
- Prijs per familie (02 volw. + 02 kinderen 2-11j) :
€ 415

Halve dag vissen vanuit Vestmanna :
- Prijs per familie (02 volw. + 01 kind 2-11j) :
€ 255
- Prijs per familie (02 volw. + 02 kinderen 2-11j) :
€ 305
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.