NL | FR

Iceland4KIDS

v.a. € 5 810
periode : 11/12/2019 -> 30/09/2022
begeleid : Nee
groepsreis : Nee
overnachtingen : 7 d./6 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
15/6 24/6 € 5 810,00  
25/6 26/8 € 6 070,00  
27/8 15/9 € 5 810,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Reykjavik
Vlucht naar Reykjavik. Bij aankomst opnemen van de huurwagen in de luchthaven. Indien de tijd het toe laat, kunt u de onlangs geopende tentoonstelling Walvissen van IJsland bezoeken, de grootste in zijn soort in Europa. Als u op zoek bent naar een leuke plek om de dag door te brengen, zoek dan niet verder dan het Reykjavik Family Park en de kinderboerderij in de Laugardalur-vallei. Dit gezinsvriendelijke complex dat deels uit dierenpark, aquarium, themapark en aangrenzend geothermisch zwembad bestaat, is zo uitgebreid dat het enkele dagen kan duren voor u alles ontdekt heeft. Overnachting in Reykjavik.
dag 2 : Golden Circle - Paardrijden
Na het ontbijt gaat u op ontdekking. De Gouden Cirkel begint met een bezoek aan het dramatische vulkanische landschap van Thingvellir National Park (UNESCO). In de enorme kloofvallei ziet u hoe IJsland uit elkaar wordt getrokken door de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. U gaat verder naar het Gullfoss en Geysir gebied waar u kennis maakt met de koningin van de IJslandse watervallen zelf, Gullfoss. Deze majestueuze waterval van sprankelende mist en gouden charme wordt gevoed door de op een na grootste gletsjer van IJsland, Langjokull. Koning van alle geisers, de grote Geysir. Deze is de laatste tijd niet actief geweest, maar de nabijgelegen, zeer actieve Strokkur-geiser schiet om de tien minuten heet water hoog de lucht in. Geniet na de Gouden Cirkel van een leuke excursie per paard terwijl u zich een weg baant door Zuid-IJsland. Overnachting in de regio van Fludir.
dag 3 : Kjolur Mountain Track - Rafting excursie
Ontbijt in het hotel. Vandaag is het tijd de Kjolur 4WD bergroute te ontdekken (vanaf half juni), het is een weg door de onbewoonde binnenlanden van IJsland. Deze unieke tochtdoor levendige thermale gebieden tussen de gletsjers Langjokull en Hofsjokull onthult de ware afgelegen ligging en natuur van IJsland op zijn ruigst. Mis Hveravellir niet, één van de mooiste geothermische gebieden ter wereld met een natuurlijk zwembad onder de vrije hemel, perfect om te ontspannen na een verkwikkende wandeling op een van de paden in de omgeving. Bij aankomst aan de andere kant van de Kjolur-hooglandroute, bevind u zich in de Skagafjordur-regio in Noord-IJsland. Hier maakt u een leuke familie rafting excursie die plezier biedt voor het hele gezin.
dag 4 : The Troll Peninsula - Walvissafari
Verken de kleurrijke fjorddorpen Siglufjordur en Olafsfjordur op weg naar het dorp Dalvik. De dramatische landschappen hier zijn uitgehouwen door gletsjers tijdens de laatste ijstijd en bieden een speciaal gevoel van ontdekking. Aangekomen in Dalvik gaat u aan boord van een schip voor een boottocht in de ongerepte Arctische wateren, die ideaal zijn voor het spotten van de majestueuze blauwe vinvis of andere walvissen. Overnachting in Akureyri.
dag 5 : Lake Myvatn - Geosea Husavik
Ontbijt in het hotel. De dag begint met de pittoreske Godafoss waterval. Uw reis gaat verder naar het Lake Myvatn gebied, een zeer goede plaats om een leuke wandeling te maken met het gezin. Ontspan daarna die spieren in het rustgevende geothermische water van de Geosea Husavik met uitzicht over de Arctische wateren. De grote finale van deze veelbewogen dag is een bezoek aan Europa’s machtigste waterval, Dettifoss, een donderende waterval van gletsjerwater en nevel tussen verbrijzelde rotsen in het Jokulsargljufur Nationaal Park. Overnachting in Akureyri.
dag 6 : Reykjavik
Ontbijt in het hotel. De rit tussen Akureyri en Reykjavik duurt ongeveer 4,5 uur. Geniet van het landschap. Aankomst in Reykjavik waar u de stad nog verder kunt ontdekken en laatste overnachting in Reykjavik.
dag 7 : Reykjavik - Brussel
Afgeven de huurwagen in de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.
prijs per gezin :
2 VOLWASSENEN +1 KIND
15/06-24/06/21 = € 5.810
25/06-26/08/21 = € 6.070
27/08-15/09/21 = € 5.810


2 VOLWASSENEN +2 KINDEREN
15/06-24/06/21 = € 6.375
25/06-26/08/21 = € 6.640
27/08-15/09/21 = € 6.375
Inbegrepen
- Rechtstreekse Icelandair vlucht naar Reykjavik in W-klasse.

- 6 overnachtingen in een combinatie van hotels, kwaliteitsvolle guesthouses en boerderijen. Op basis van kamer en ontbijt.

- Ophalen en inleveren van de huurwagen op de luchthaven.

- Skoda Octavia STW 4WD of gelijkwaardig, met CDW-verzekering, diefstalverzekering en onbeperkt aantal kilometers (opgelet franchise nog ter plaatse af te kopen).

- Gratis GPS-systeem en geen supplement voor een tweede chauffeur.
- Gedetailleerde wegenkaart en Nederlandstalige reisgids/ roadbook.
- Paardrijden excursie op dag 2.
- Rafting excursie op dag 3.
- Walvis excursie op dag 4.
- Geosea ticket op dag 5.
- Tablet met interactieve reisroute.
- Noodnummer 24/7.
- Luchthaventaksen en fuel.
- Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven: dranken en overige maaltijden. - Reis- en/of annuleringsverzekering. - Luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag. - Optionele activiteiten.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.