NL | FR

Sri Lanka4kids budget

v.a. € 1 950
periode : 01/10/2018 -> 31/10/2021
begeleid : Ja
groepsreis : Nee
overnachtingen : 11 d./8 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
1/9 31/10 € 1 950,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel – Doha – Colombo
Het vertrek is voorzien vanuit Zaventem met Qatar Airways naar Colombo via Doha.
dag 2 : Colombo - Kandy (a)
Na een nachtvlucht komt u ’s morgens aan in Colombo waar u wordt opgewacht door uw gids-chauffeur. U vertrekt onmiddellijk naar uw hotel in Kandy met onderweg al een eerste bezoek aan het olifantenweeshuis te Pinnawela. Deze unieke verblijfplaats voor olifanten herbergt olifanten die verlaten of gewond zijn. Daar ziet u hoe babyolifanten worden gevoederd en hoe ze in de rivier baden. Daarna rijdt u verder naar het Queens***hotel in Kandy. De rest van de dag vrij aan het zwembad.
dag 3 : Kandy - Ramboda - Kandy (o-a)
Na het ontbijt rijdt u naar Ramboda. Een mooie rit door de theeplantages die u ook kunt bezoeken. Hoe wordt de thee geplukt, hoe wordt het verder bewerkt, u komt het daar allemaal te weten. Als u dat wenst kunt u er zelf meehelpen met de theeplukkers op het veld. In de namiddag bezoekt u in Kandy de mooiste botanische tuin van het eiland. Een enorm grote tuin met een variëteit aan bloemen en planten en schitterende bomen. ’s Avonds in Kandy is er een spectaculaire culturele show. U geniet er van een typische dans met muziek, gemakserde dansers en vuurspuwers.
dag 4 : Kandy (o-a)
Na het ontbijt een rustig bezoek aan Kandy-stad met de mooie huizen en tempels, winkeltjes, markten, … In de namiddag vrije tijd om te genieten van het zwembad in het hotel. 's Avonds bezoekt u dan de Sri Dalada Maligawa, beter gekend als de tempel van de tand. In deze tempel is er elke avond een ritueel rond de tand van Boeddha die als relikwie in een gouden stulp bewaard wordt. Met veel muziek en tromgeroffel wordt de stulp elke avond even zichtbaar gemaakt voor het publiek.
dag 5 : Kandy – Sigiriya - Habarana (o-a)
Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg bezoek aan een kruidentuin met uitleg over kruiden om te koken en als medicijn, over thee en cacao, over Ayurveda kruiden en vele andere toepassingen.
In de namiddag bezoek aan de Sigiriya rots. Deze onneembare vesting was gebouwd boven op de rots. De moedigen klimmen tot helemaal boven via trappen langs de mooie rotsschilderingen en hebben daar een prachtig uitzicht over de streek. Op weg naar het hotel is er nog een kort bezoek aan een batik fabriek. Daar krijgt u een demonstratie van het tekenen en het kleuren op stof. Avondmaal en overnachting in het hotel Danawwa***.
dag 6 : Habarana (o-a)
In de voormiddag bezoek aan de indrukwekkende grottentempel in Dambulla. Dit complex van bijna 2.000 jaar oud is zeer goed bewaard gebleven. Momenteel ziet u er nog steeds originele wandschilderingen en honderden boedhha’s. Na dit bezoek gaat het verder naar Minneriya national park voor een jeepsafari! Avondmaal en overnachting in Dambula.
dag 7 : Habarana - Passikudah (o-a)
Na het ontbijt eerst nog een bezoek aan Polonnaruwa waar de Sinhala koningen hun hoofdstad hadden. Een enorm complex met tempels, paleizen, huizen,… die door de jaren heen één is geworden met de natuur. Daarna verder naar Passikudah, aan de Oostelijke kant van het eiland. Hier verblijft u 3 nachten aan het strand in het Giman Free Beach Hotel***+.
dag 8 : Passikudah (o-a)
Vrije dag aan het strand
dag 9 : Passikudah (o-a)
Vrije dag aan het strand
dag 10 : Passikudah – Colombo - Doha (o)
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Colombo. Terugvlucht naar Doha.
dag 11 : Doha - Brussel
Terugvlucht naar Zaventem.
Inbegrepen
- Vluchten met Qatar Airways (N-klasse)
- Luchthaventaksen en fuel.
- 8 overnachtingen in een dubbele kamer met extra bed op basis van half pension.
- Engelssprekende gids/chauffeur.
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen.
- Documentatiemap.
Niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Overige maaltijden.
- Gebruikelijke fooien.
- Annulering- en of bijstandsverzekering.
Opmerkingen
- Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.
- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
Prijzen voor de kindeen
Korting voor kind -12 jaar in de kamer v/d ouders - € 620
Vanaf 2 kinderen is er een afzonderlijke of familiekamer voorzien en is er een reductie per kind -12 jaar op de basisprijs voor volwassenen: - € 240
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.