NL | FR

Authentic Egypt

v.a. € 2 499
periode : 29/04/2019 -> 31/10/2019
begeleid : Ja
groepsreis : Nee
overnachtingen : 10 d./9 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
3/5 28/6 € 2 499,00  
5/7 30/8 € 2 665,00  
6/9 27/9 € 2 499,00  
4/10 11/10 € 2 545,00  
18/10 € 2 995,00  
25/10 € 3 325,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Caïro - Luxor
Vertrek vanuit Brussel naar Luxor, via Cairo. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw hotel Pavillion Winter Palace voor de overnachting.

dag 2 : Luxor
Ontbijt en vertrek op dagexcursie met lunch inbegrepen in een lokaal restaurant.

Bezoek aan de necropolis van Thebe.

De weg die voert naar de beroemde rotsgraven van koningen, koninginnen en edelen, op de westelijke Nijloever, wordt bewaakt door de befaamde Kolossen van Memnon. Ze stellen Amenhotep III voor. De beelden staan er nu wat eenzaam bij, maar oorspronkelijk stonden ze voor de pyloon van een enorme tempel.

Bezoek aan de verschillende graven in de Vallei der Koningen en Koninginnen. De koninklijke graven zijn uitgehouwen in de rotsen en vertonen prachtige muurschilderingen. Binnenin het graf lag de koning in een sarcofaag van steen en het gezicht van zijn mummie werd bedekt met een gouden masker. De graven van de koninginnen lijken op de koningsgraven maar zijn eenvoudiger en bescheidener, hun versiering is verfijnder.

De tempel van Hatsjepsoet in de Deir al-Bahari vallei is een half in de rotsen uitgehouwen graftempel die veel gelijkenissen vertoont met de naburige tempel van Mentoehotep, want de opzet van de terrassen en portieken werd van deze tempel overgenomen. Op het tweede terras kunnen de noordelijke geboortekamer en de zogenaamde Poentzaal door hun reliëfs als hoogtepunten van deze tempel worden beschouwd.

Na de bezoeken, middagmaal in een lokaal restaurant en terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag. Vertrek omstreeks 18u30 voor een bezoek aan de tempel van Luxor, die prachtig verlicht is ’s avonds.

De tempel van Luxor is gebouwd rond 1500 v. Chr. door Amenothep III en gewijd aan de goden Amon, Moet en Khonsou. De tempel wordt ook wel ‘Harem van het Zuiden’ genoemd. De tempel is in 1881 ontdekt door Gaston Maspero. Meer dan een eeuw later ontdekten arbeiders op de binnenplaats een geheime bergplaats met vijf koninklijke beelden uit het Nieuwe Rijk en verder nog een 20-tal beelden van farao’s en godheden uit verschillende perioden die nu worden tentoongesteld in het museum van Luxor.

De tempel van Luxor valt op door haar mysterieuze proporties die de fascinatie van vele architecten, kunstenaars en wetenschappers vanaf de Klassieke Oudheid tot nu hebben opgewekt. Schwaller de Lubicz die Luxor in 1937 bezocht, was overtuigd dat deze eigenaardige asymmetrische structuur juist heel doordacht was. Hij vond bewijs dat de Egyptenaren de tempel hadden opgebouwd volgens zeer verfijnde en samenhangende mathematische principes.

Misschien komt de obelisk aan de ingang van de tempel u bekend voor? Oorspronkelijk stonden er 2 identieke obelisken aan de ingang van de tempel, maar één exemplaar werd in de 19de eeuw naar de Place de la Concorde in Parijs overgebracht. Op de binnenplaats van Ramses II ziet u de Aboe al-Haggag moskee, gewijd aan de gelijknamige sjeik. Het is één van de oudste moskeeën van de stad.

Na het bezoek terugkeer naar uw hotel voor de overnachting.

dag 3 : Luxor - Esna
Na het ontbijt, vertrek omstreeks 08u00 voor een bezoek aan de tempel van Karnak.

De tempel van Karnak was vroeger verbonden met de tempel van Luxor via een 2,5 km lange sfinxenlaan. Rond deze twee tempels was de stad Thebe gebouwd. Hoewel de tempels van Karnak in de 16de eeuw werden ontdekt, vonden pas in 1799 de eerste opgravingen o.l.v. Napoleon plaats. In 1858 groeven de Egyptologen Champollion en Mariette de tempel van Amon op. De tempel van Karnak is waarschijnlijk ontstaan tijdens het vroege Middenrijk, omstreeks 2000 v. Chr. Hij is gebouwd door Amenothep III en Ramses II. De tempel van Amon fungeerde vroeger als centrum van de wereld. Vanaf dan richtte elke farao in dit tempelcomplex bouwwerken op als geschenk aan de goddelijke vader Amon. Zo is de tempel uitgegroeid tot een ware tempelstad waarin symmetrie of logische volgorde ontbraken. Zeker een bezoek waard is de grote hypostylezaal die door Seti I werd begonnen en werd voltooid door Ramses II. Ze bestaat uit kolossale zuilen met papyruskapiteel en in het midden heeft ze een processiegang. Een Egyptische hypostylezaal stelt een heilige tuin voor waarin de zuilen bomen voorstellen.

Na het bezoek transfer van +/- 1u. naar Esna, waar u aan boord gaat van de Dahabiya Lazuli, een moderne kopie van de heilige boten van de farao’s.

Installatie in uw kajuit met privébadkamer (lavabo, douche en WC). Middagmaal aan boord en afvaart. In de namiddag kunt u zich ontspannen aan boord. De Dahabiya gaat voor anker in El-Hegz, aan de rand van suikerrietvelden.

's Avonds Egyptisch avondmaal op het bovendek en overnachting aan boord.

dag 4 : El Hegz - El Kaab - Edfu - Fawaza
Na het ontbijt, afvaart naar El Kaab, een 5000 jaar oude stad met nog oudere sporen van beschaving. De stad is omringd door enorme muren uit de periode van 747-332 voor Christus. Bezoek en kleine wandeling in de omgeving. Middagmaal aan boord en afvaart naar Edfu. Onderweg zult u op de Nijl de vissers en traditionele feloeken kunnen observeren. Aankomst in Edfu en per paardekoets naar de tempel van Edfou.

De tempel van Edfu is één van de best bewaarde in Egypte. Deze Ptolemaeïsche tempel is gewijd aan de god Horus en bekend om zijn koninklijke valken die de ingangen bewaken. De bouw van de tempel is begonnen in 237 v. Chr. onder Ptolemaeus III. Pas 180 jaar later werd hij voltooid. Binnenplaats, portieken en zalen bevinden zich nog steeds op dezelfde plaats als toen de goden er werden vereerd.

Terugkeer per koets naar de Dahabiya et afvaart naar Fawaza.

Barbecue op een eiland in de Nijl. In dit natuurlijk kader zal de bemanning volgens hun tradities het vuur aansteken en zingen en dansen op het ritme van de tamboerijnen (Darbouka). Overnachting aan boord.

dag 5 : Ramadi - Gebel Silsila - Horemheb - Beshir
Ontbijt en afvaart naar Ramadi, een klein traditioneel dorpje ver weg van de toeristische sites. Hier ontdekt u het authentieke Egyptische leven met huizen gedecoreerd met fresco’s verwijzend naar de eigenaar zijn reis naar Mekka en de artisanale bakkerij te midden van bananenplantages en suikerrietvelden. Middagmaal aan boord tijdens het varen. Tegen de avond aankomst aan de zandsteengroeven van Djebel Silsila. Uit deze groeven zijn de zandstenen afkomstig voor de bouw van bijna alle tempels in Egypte. Wandeling langs de zandstenen kliffen en ontdekking van de groeven met kleine kappelen, heiligdom van Horemheb. Na het bezoek afvaart nar Beshir. Avondmaal en overnachting aan boord.

dag 6 : Beshir - Kom Ombo - Herdiab
Ontbijt tijdens het varen naar Kom Ombo.

Bij aankomst in Kom Ombo bezoek aan de tempel van Kom Ombo.

Gelegen op een heuvel aan de Nijl staat de betoverende dubbele tempel van Kom Ombo. Nadat de tempel was verlaten door de priesters, werd hij helemaal onder het zand bedekt. Aan de kleur van de steen kan men het niveau van verzanding in het interieur zien.

De Kopten die hier hebben gewoond, hebben een aantal reliëfs vernietigd. Later diende het gebouw als steengroeve.

Daarenboven kwam nog dat de Nijl een gedeelte van het oude terras van de tempel heeft weggespoeld. Het linker gedeelte van de tempel is gewijd aan de god Haroeris (sperwer) en het rechter gedeelte aan de god Sobek (krokodil). De dualiteit van de tempel vindt u terug in de dubbele ingang, een dubbel altaar en een reeks dubbele deuren.

Na het bezoek, terugkeer naar uw Dahabiya en middagmaal tijdens het varen naar Herdiab, een eiland met een mooi strand. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 7 : Herdiab - Aswan
Ontbijt tijdens het varen naar Awan. Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis. Philae is het kleinste eilandje in de Nijl waarop de tempel van Isis rustte. Door de bouw van de eerste stuwdam overstroomde het eiland jaarlijks. Met de bouw van de nieuwe stuwdam zou het monument geheel in het water verzinken. Dankzij het Unesco-project werd de tempel afgebroken en herbouwd op het eiland Agilka.

Terugkeer naar de boot voor het middagmaal. Vrij namiddag. Afscheidsdiner en overnachting aan boord.

dag 8 : Aswan - Abu Simbel - Aswan
Ontbijt en excursie naar Abu Simbel per minibus en privégids (rit van +/- 4uur van Aswan naar Abu Simbel).

Abu Simbel zijn één van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II. Voor de grote tempel zitten vier indrukwekkende figuren die de farao Ramses II voorstellen. Ze zijn maar liefst 20 m hoog en zijn vergezeld door hun familie die er als dwergen bijstaan. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor, gebouwd door Ramses II voor koningin Nefertari. Deze tempel heeft een voorgevel met zes -uit de rots gehouwen- kolosbeelden. Onder leiding van de Unesco heeft men de twee rotstempels in blokken gezaagd en 65 m hogerop en 180 m noordwaarts weer in elkaar gezet. De verhuizing duurde van 1963 tot 1966. De plaats waar de tempels eerst stonden, aan de voet van de helling aan de Nijl, zou namelijk helemaal onder water komen te staan na de bouw van de nieuwe dam.

Terugkeer naar Aswan en overnachting in hotel Mövenpick Aswan.

dag 9 : Aswan
Ontbijt en vrije dag.
dag 10 : Aswan - Caïro - Brussel
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht naar Brussel, via Caïro.

Inbegrepen
- Alle vluchten met EgyptAir in economy.
- 2 nachten Pavillon winter Palace luxor 4*– standaard dbl kamer tuinzicht+ ontbijt
- Privé dagexcursie met lunch in een lokaal restaurant
- 5 nachten aan boord van Dahabiya Lazuli in een dubbele kajuit op basis van vol pension (dranken inbegrepen: plat water, muntthee, Turkse koffie en bruisende frisdranken).
- De bezoeken tijdens de cruise zijn op internationale basis met Franstalige of Engelstalige (naar keuze) gids-egyptoloog. Nederlandstalige gids op aanvraag en mits supplement.
- Internet connectie aan boord.
- Excursie Abu Simbel per minibus en privégids (Engelstalige of Franstalig naar keuze). Lunch inbegrepen in een lokaal restaurant.
- 2 nachten Hotel Mövenpick Aswan – standaard kamer + ontbijt
- Alle luchthaventaksen en fuel.
- Alle excursies, transfers (privé) en inkomgelden zoals beschreven in het programma.
- Documentatiepakket per kamer.
- De vermelde accommodatie of van gelijkwaardige categorie.

Niet inbegrepen
- De facultatieve uitstappen
- Overige maaltijden
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Alcoholische dranken, Nespresso koffie en vers fruitsap aan boord van de Dahabiya.
- Reis- en/of annulatieverzekering
- Egypte: visumkosten 25 euro per persoon te betalen bij aankomst (onder voorbehoud van wijzigingen)
- De gebruikelijke fooien eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

Opmerking
- Programma op basis van individueel vertrek.
- Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.
- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

Imagine More
- 110 euro per persoon supplement suite met privéterras aan boord van de Dahabiya voor 5 nachten.
- 52 euro per persoon supplement Sofitel Old Winter Palace 5*Luxor voor 2 nachten in een classic kamer met tuinzicht.
- Supplement Sofitel Old Cataract 5*Aswan op aanvraag.
- U kunt een pre- of post extensie nemen in Caïro. Contacteer hiervoor uw reisagent.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.

 

uw overnachtingen

» Dahabiya charme 
Duik terug in het verleden aan boord van deze zeilschepen. Dahabiya’s werden gebruikt in de jaren 1920 tot 1940 door de adel die in stijl op de Nijl wou varen.
» Movenpick Elephantine Island Resort Aswan *****
Dit hotel van de Mövenpick keten heeft een unieke ligging op het eiland Elephantine, gelegen in een oase van rust en omringd door prachtige tuinen. Het centrum van Aswan is te bereiken met een bootje (gratis).