NL | FR  

1/ bestemming kiezen

Als je een verre reis wilt maken met je kinderen, zul je deze goed moeten plannen, vooral met jonge kinderen. Waar kun je zoal op letten?

Allereerst moet je zelf weten wat voor jou belangrijk is tijdens je vakantie. Wil je rustig genieten van een strand, actief wandelen in natuurgebieden, de cultuur van een land opsnuiven of een combinatie van dit alles? Wat vind je vervolgens belangrijk voor je kinderen? Wil je één hotel als uitvalbasis voor verschillende bezoeken of wil je rondreizen en zo veel mogelijk ontdekken? Of wil je een combinatie maken van een weekje rondreizen en dan een weekje rust aan het strand? In samenspraak met Imagine4kids maken wij een programma op maat en houden wij zoveel als mogelijk rekening met jullie wensen. Hou bij het opmaken van een reisschema rekening met het tempo van uw kinderen. Maak het programma niet te vol. Tip: probeer niet te laat in te checken in het hotel zodat er nog wat tijd overblijft voor het zwembad of het speelplein.

Wat wensen jullie als accommodatie. Eerder een kleinschalig en eenvoudig hotel of mag het wat groter, moderner zijn met meer faciliteiten? Willen jullie in de stad verblijven of eerder op een rustige plaats of een combinatie van beide? Willen jullie een triple, familiekamer of liever aparte kamers. Imagine4kids kan jullie hier bij staan met informatie en mogelijkheden ter plaatse. Niet elk hotel beschikt over familiekamers of communicerende kamers.

2/ voor het vertrek

Bereid jezelf en je kind(eren) goed voor, dit voorkomt stress en spanningen tijdens de reis. Kijk samen in de atlas, maak eventueel een copie van de routekaart zodat uw kind ter plaatse kan mee volgen. In de bibliotheek vind je veel leuke boeken voor kinderen over de bestemmingen, religies, cultuur,...

Zorg ook op tijd voorde nodige reisdocumenten: kids ID-kaart, internationaal paspoort indien nodig, ...

3/ valies maken

Voor een rondreis maak je best een valies volgens de verschillende etappes. Neem de eerste valies en stop er alle benodigdheden in voor de eerste dagen van de rondreis, vervolgens een 2de valies voor de volgende dagen, enz. Dit heeft als voordeel dat je bij aankomst in het hotel selchts één valies moet openmaken en bij vertrek naar een volgende etappe ook slechts één valies weer moet maken. Dit bespaart heel wat tijd en ongemakken.

Neem een basiskit EHBO mee ( pleisters, ontsmettingsmiddel, ... ). Check ook eens met je apotheek om eventueel enkele placebopilletjes mee te nemen.

Maak ook een kleine handbagage ( rugzakje, kleine trolley ) voor je kind, of beter nog: laat je kind zelf een handbagage klaarmaken met boekjes, spelletjes,... Dit is heel handig bij lange vliegtrajecten.

Heb je nog een oud fototoestel? Laat je kind zijn eigen foto's nemen!

4/ In het vliegtuig

Zorg dat de kinderen goed uitgerust zijn voor vertrek, dus opgewekt! Eenmaal aan boord is het belangrijk ze goed bezig te houden. Zorg voor voldoende spelletjes, boeken, draagbare DVD-speler, ... ( computerspelletjes zijn dikwijls aanwezig bij lange afstandsvuchten )

5/ ter plaatse

Zorg voor een goed uitgebalanceerd programma. Imagine4kids kan dit samen met jullie en jullie reisagent opmaken. Zorg dat je er zelf iets aan hebt, zorg dat je kinderen er iets aan hebben en zorg er vooral voor dat jullie er als gezin een leuke tijd beleven!