NL | FR

Marokkaanse Keizerlijke Steden 4kids

v.a. € 3 090
periode : 19/10/2022 -> 31/10/2024
begeleid : Nee
groepsreis : Nee
overnachtingen : 10 d./9 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
16/5 30/6 € 3 090,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Casablanca – Rabat (a)
Vertrek van Brussel naar Casablanca. Transfer naar uw riad in Rabat. Diner en overnachting in Riad Dar Dar.
dag 2 : Rabat (o-a)
Na het ontbijt wacht een stadsgids u op en brengt hij u naar de culturele hoogtepunten van de hoofdstad van Marokko. Op het programma staat het bezoek aan de Hassantoren, de kasbah van Oudaïas, de oude medina en het prachtig mausoleum van Mohammed V. Vrije lunch in de stad. Na de lunch kunnen jullie kiezen voor een vrije namiddag of een bezoek aan een gastgezin waar jullie kennismaken met de rijke Arabische en Marokkaanse cultuur. Diner en overnachting in riad Dar Dar.
Opmerking: optioneel kan de nacht ook doorgebracht worden bij het gastgezin.
dag 3 : Rabat – Meknes (o-a)
Na het ontbijt neem je afscheid van het gezin en vertrek je naar de volgende koningsstad: Meknes. Deze staat ook bekend als het ‘Versailles van Marokko’, gesticht door Moulay Ismaïl. Na de lunch wacht een stadsgids je op en leer je deze minder bekende koningsstad van Marokko kennen. Diner en overnachting in Riad Yacout.
dag 4 : Meknes – Fez (o-a)
Na het ontbijt vertrekt u richting Fez. Daar wacht een stadsgids u op voor een volledige dag van gegidst bezoek aan de religieuze en artistieke hoofdstad van Marokko. U bezoekt de middeleeuwse medina, de koranscholen, de Karaouiyine moskee en de befaamde Nejjarine fontein. ‘s Namiddags ontdekt u de oude medina waar de ambachtelijke leerlooiers en ketelmakers nog steeds op traditionele wijze werken. Tijdens de wandeling in het middeleeuwse labyrint van kleine steegjes en straatjes voorzien we voor de kinderen een interactief spel. Diner en overnachting in Riad Dar Bensouda.
dag 5 : Fez en omgeving (o-a)
’s Morgens wacht de chauffeur u op om het gebergte rond Fez te ontdekken. Na een kleine twee uur rijden komt u aan in een totaal andere wereld, ver van het tumult van de stad. Daar maakt u een wandeling tot aan een klein nomadendorpje. Hier maakt u kennis met het leven de van moderne nomaden in Marokko. U wordt er uitgenodigd voor thee en de kinderen hebben de mogelijkheid om samen te spelen. Na deze onvergetelijke ervaring keert u terug richting de stad en logeert u nog een nacht in de riad. Diner en overnachting in Riad Dar Bensouda.
dag 6 : Fez – Bin El Ouidane (o-a)
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit Fez naar Marrakech via Immouzzer du Kandar, een berberdorp, Azrou en het charmante skioord Ifrane gelegen in een cederbos. Stop in Beni Mellal. Eenmaal aangekomen in Bin El Ouidane, een dorpje aan het gelijknamige prachtige stuwmeer, is er tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Diner en overnachting in hotel Widiane.
dag 7 : Bin El Ouidane – Ouzoud - Marrakech (o-a)
Na het ontbijt vertrekken jullie richting de watervallen van Ouzoud. Bij aankomst bezoek aan de spectaculaire 100m hoge watervallen van Ouzoud, idyllisch gelegen in de Midden-Atlas. Zijn groene valleien, grotten en ravijnen van de river El Abid zijn adembenemend en de aapjes in hun natuurlijke habitat zorgen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring. Na de lunch rijden jullie verder door de bergen van de Midden-Atlas met zijn oogverblindende landschappen terwijl de aarde onderweg een rode kleur krijgt die een sterk contrast vormt met de helderblauwe hemel en het eeuwige groen van de palmbomen. Aankomst voorzien in Marrakech in de vooravond. Diner en overnachting in Riad Chergui.
dag 8 : Marrakech (o-a)
Jullie ontdekken de bezienswaardigheden van deze oude keizerlijke stad, bijgenaamd de ‘Parel van het Zuiden’. Bezoek van de Koutoubia minaret, de Saadische graftomben en het Bahiapaleis. Na het middagmaal, wandeling door de soeks en verder naar het beroemde sfeervolle en kleurrijke Djemaa el-Fna-plein. Ook voor dit bezoek maken we het voor de kinderen interactief door een combinatie van spel en cultuur. Diner en overnachting in Riad Chergui.
dag 9 : Omgeving van Marrakech (o-a)
Vandaag heeft u de keuze uit twee activiteiten:

(1) Een excursie waar u per 4*4 het nabijgelegen Atlasgebergte, het meer van Lalla Takarkoust en de stenenwoestijn van Agafay ontdekt. U rijdt langs kleine pistes en bergdorpjes het hoge Atlasgebergte in en daalt dan weer af richting het meer en de stenenwoestijn. Eenmaal in de woestijn aangekomen kunt u er voor kiezen om deze te ontdekken op het ritme van de dromedaris of met de snelheid van de quad. U brengt de nacht door in een comfortabel tentenkamp te midden de stenenwoestijn van Agafay. Diner en overnachting in comfortabel tentenkamp Oxygen.

(2) Op een halfuur rijden van Marrakech ligt een prachtig natuurdomein met een avontuurlijk acropark voor kinderen van alle leeftijden. U kan hier gemakkelijk een volledige dag doorbrengen op het domein en kiezen tussen verschillende activiteiten: mountainbiken, een deathride parcours, boogschieten, een paardrijtocht, genieten van de zon aan het zwembad, … U brengt de nacht door in een familielodge op het domein. Diner en overnachting in familielodge Terres d’Amanar.
dag 10 : Marrakech – Brussel (o)
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.
Prijs extra kind op de kamer
1 kind op de kamer van de ouders :
25/10-08/11 : 2.485 EUR per kind
09/11-16/12 : 1.595 EUR per kind
17/12-04/01 : 1.955 EUR per kind
05/01-31/01 : 1.795 EUR per kind
01/02-26/03 : 1.825 EUR per kind
27/03-15/05 : 1.990 EUR per kind
16/05-30/06 : 2.220 EUR per kind
Inbegrepen
- Vluchten met Royal Air Maroc.
- Luchthaventaksen en fuel.
- Transfer van en naar de luchthaven de eerste en laatste dag.
- 9 overnachtingen in de voorgestelde riads in halfpension.
- Overnachtingen, activiteiten en maaltijden zoals vermeld in programma.
- Privé-vervoer vanaf dag 2 tot en met dag 6 met chauffeur.
- Excursie op dag 9.
- Diensten van een lokale gids in in Rabat, Meknes, Fes en Marrakech (entreegelden inbegrepen).
Niet inbegrepen
- Dranken en extra maaltijden.
- Fooien en persoonlijke uitgaven.
- Annulerings- en/of bijstandsverzekering.
- Huur van quads of dromedaris(sen).
- Activiteiten op het domein van Terres d’Amanar.
Opmerkingen
- Tijdens dit programma breng je een avond door bij een Marokkaans gezin in Rabat. Indien je de avond niet bij een gezin wenst door te brengen kan dit programma aangepast worden door een extra nacht in de riad in Rabat.

- Riads kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar riads van dezelfde categorie.

- Dit zijn richtprijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid/ wijziging.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.