NL | FR

Noord Vietnam4kids

v.a. € 2 715
periode : 01/10/2018 -> 31/12/2019
begeleid : Ja
groepsreis : Nee
overnachtingen : 13 d./10 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
10/1 30/6 € 2 715,00  
1/7 31/8 € 2 945,00  
1/9 31/10 € 2 715,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Dubai
Vertrek vanuit Zaventem met de Emirates vlucht naar Dubai.
dag 2 : Dubai - Hanoi (a)
Aankomst en doorverbinding naar Hanoi. Bij aankomst te Hanoi onthaal door uw gids en transfer naar hotel O’Gallery Premier****. ‘s Avonds welkom diner in een lokaal restaurant.
dag 3 : Hanoi – Pu Luong (o-m-a)
Na het ontbijt vertrek naar Pu Luong, gelegen in een idyllische vallei. De rit duurt ongeveer 4 uur maar levert mooie landschappen op. U rijdt het Pu Luong natuurreservaat binnen via een adembenemende weg met uitzicht over de vallei. Pu Luong bestaat uit gebergte, bossen, riviertjes en watervallen. Een prachtige streek waar zich nog enkele traditionele dorpjes bevinden. Middagmaal in de ecolodge waar u 2 nachten zult verblijven. Tijdens de namiddag rit naar een hangbrug over de Cham rivier waar uw wandeling (2.5km) start op zoek naar enorme houten waterraderen. Vervolgens kunt u even rusten in een lokaal vissershuis gevolgd door een rafting door de weelderige natuur. Avondmaal en overnachting in Pu Luong Retreat. De ecolodge is prachtig gesitueerd op de flanken van een berg en omvat een infinity pool met een werkelijk adembenemend uitzicht over de rijstvelden en bergpassen!
dag 4 : Pu Luong (o-m-a)
Tijdens de voormiddag maakt u een wandeling (12km) door de mooie vallei, een bergachtig gebied met oneindig veel rijstvelden en kleine dorpjes waar de bevolking nog op traditionele manier leeft. Onderweg kunt u meerdere stops maken bij riviertjes, watervallen, dorpjes,…
dag 5 : Pu Luong - Ninh Binh (o-m)
Na het ontbijt kunt u verder de omgeving ontdekken. Ga langs bij de lokale mensen, wandel langs de velden en zie de boeren aan het werk, bewonder de rijstvelden, leer meer over de productie van rijstwijn en het kleurrijke textiel. Middagmaal in de ecolodge en tijdens de namiddag reist u verder naar Ninh Binh (3.5h). Installatie in hotel Legend****.
dag 6 : Ninh Binh (o-m)
Prachtige boottocht per sampan door het landschap van karstbergen en rijstvelden tot de grotten van Tam Coc. Deze poëtische omgeving met grillige rotsen is te vergelijken met de Baai van Halong maar dan op het land en kleiner. Vervolgens verder naar de Thai Vy tempel en per rickshaw naar het restaurant. Tijdens de namiddag bezoek aan één van de mooiste kathedralen van Vietnam: Phat Diem Cathedral. Terugkeer naar uw hotel en vrije tijd.
dag 7 : Ninh Binh – Baai Van Halong (o-m-a)
Rit naar Halong, rond de middag inscheping op een traditionele jonk. Tijdens de namiddag ontdekking per kajak of bamboebootje van het drijvend vissersdorpje Vung Vien en vrije tijd op een strandje waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon genieten. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een kookles of een partijtje inktvis vissen. Overnachting aan boord van de Garden Bay cruise.
dag 8 : Baai van Halong - Hanoi - Lao Cai (o-m-a)
Na het ontbijt ontdekking van de Thien Canh Son grotten. Na de vroege lunch ontscheping en transfer naar Hanoi. Avondmaal en vervolgens neemt u de nachttrein naar Lao Cai (4 personen per cabine).
dag 9 : Lao Cai - Sapa (o-m)
’s Morgens vroeg aankomst in Lao Cai. Ontbijt in een lokaal restaurant en verder naar Sapa met onderweg bezoek aan een kleurrijke etnische markt. Bij aankomst installatie in het U Sapa Hotel***+. In Sapa wonen verschillende bergvolkeren uit Vietnam en China en een zeer divers scala aan minderheden. Vele minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier. Het landschap van imposante bergen en rijstterrassen geeft dit gebied een geweldige combinatie van natuur en cultuur.
dag 10 : Sapa (o-m)
Na het ontbijt vertrek naar Hoa Su Pan, u wordt langs spectaculaire berglandschappen en rijstterrassen gevoerd. Onderweg zijn er meerdere fotostops. Aankomst in het bergdorpje Su Pan waar de Black Hmong op de flanken van de bergen leven. Verder per wagen naar de Muong Bo vallei waar u een wandeling maakt van ongeveer een uur langs de lokale huizen van de Tay en zo kennismaakt met hun dagelijkse leven. Na het middagmaal bij een lokale familie verder langs een rotsachtige weg naar My Son. Verkenning van het dorp waar de Xa Pho leven en vervolgens rit met mooie uitzichten over de Nam Sai vallei naar het dorp van de Red Zao, Nam Cang .
dag 11 : Sapa – Hanoi (o-m)
Na het ontbijt vertrek naar Hanoi (5h) per wagen. Aankomst en installatie in het O’Gallery Premier Hotel. Tijdens de namiddag bezoek aan Hanoi. Hanoi is een unieke stad met Franse koloniale gebouwen, vreedzame meren en Oriëntaalse tempels. U bezoekt het oudste bouwwerk van Hanoi: de Tempel van de Literatuur en ontdekking van de oude wijk per cyclopousse. Geniet van een voorstelling van een poppentheater, de poppenspelers staan achter het podium tot hun middel in het water en bewegen hun houten poppen op de muziek van een traditioneel orkest.
dag 12 : Hanoi - Dubai (o-m)
Na het ontbijt vertrek naar een lokale markt waar we de ingrediënten aankopen voor tijdens de kookles, hier ziet u de meest exotische vruchten, levende dieren, zijdewormen en nog veel meer. Toffe kookles in het Hanoi Cooking Centre. Uiteraard is er na de les tijd om te genieten van de zelfgemaakte gerechten! Tijdens de namiddag transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht via Dubai.
dag 13 : Dubai - Brussel
Aankomst in Zaventem
Korting kinderen
Korting kind -12 jaar in de kamer van de ouders: € 230
Korting 2 kinderen -12 jaar in een familiekamer of connecting kamers: € 350 per kind
Inbegrepen:
- Vluchten met Emirates
- Luchthaventaksen en fuel.
- 9 overnachtingen in de vermelde accommodatie of gelijkwaardig.
- 1 overnachtingen op de nachttrein Hanoi-Lao Cai (Livitrans - 4
personen per cabine).
- Maaltijden zoals vermeld.
- Engelssprekende lokale gidsen (Franstalige lokale gids mits
supplement).
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het
programma met a/c wagen met chauffeur.
- Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Visumkosten.
- Gebruikelijke fooien.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.