NL | FR

Noord Vietnam4kids

v.a. € 3 145
periode : 11/12/2019 -> 31/10/2024
begeleid : Ja
groepsreis : Nee
overnachtingen : 13 d./10 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
10/1 30/6 € 3 145,00  
1/7 31/8 € 3 500,00  
1/9 31/10 € 3 145,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Hanoi
Vertrek vanuit Zaventem naar Hanoi.
dag 2 : Dubai - Hanoi
Aankomst en doorverbinding naar Hanoi. Bij aankomst te Hanoi onthaal door uw gids en transfer naar hotel Tirant****.
dag 3 : Hanoi – Pu Luong (o-a)
Na het ontbijt vertrek naar Pu Luong, gelegen in een idyllische vallei. De rit duurt ongeveer 4 uur maar levert mooie landschappen op. U rijdt het Pu Luong natuurreservaat binnen via een adembenemende weg met uitzicht over de vallei. Pu Luong bestaat uit gebergte, bossen, riviertjes en watervallen. Een prachtige streek waar zich nog enkele traditionele dorpjes bevinden. Je wordt gebracht naar een hangbrug over de Cham rivier, waar je begint aan je wandeling (2.5 km) op zoek naar prachtige waterradwielen. Bekijk elk wiel van dichtbij en ontdek hoe water wordt verplaatst van de rivier naar handgemaakte bamboe aquaducten via eenvoudige constructies in alle maten. Avondmaal en overnachting in Pu Luong Retreat.
dag 4 : Pu Luong (o-m)
Tijdens de voormiddag maakt u een wandeling (12km) door de mooie vallei, een bergachtig gebied met oneindig veel rijstvelden en kleine dorpjes waar de bevolking nog op traditionele manier leeft. Onderweg kunt u meerdere stops maken bij riviertjes, watervallen, dorpjes…
dag 5 : Pu Luong - Ninh Binh (o)
Na het ontbijt kunt u verder de omgeving ontdekken. Ga langs bij de lokale mensen, wandel langs de velden en zie de boeren aan het werk, bewonder de rijstvelden, leer meer over de productie van rijstwijn en het kleurrijke textiel. In de namiddag reist u verder naar Ninh Binh (3.5h). Installatie in hotel Hidden Charm****.
dag 6 : Ninh Binh (o-m)
Na het ontbijt gaat het richting Hoa Lu, Vietnam’s oude keizerlijke hoofdstad. Bezoek hier de twee tempels van Dinh en Le, die in een ommuurd gedeelte liggen met tuinen en prachtige waterpartijen. Hierna gaat het verder naar Mua Cave, vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft. U rijdt verder naar Tam Coc, waar u een korte fietstocht langs mooie landschappen kan maken. Middagmaal in een buffetrestaurant. Na de middag maakt u een prachtige boottocht per sampan door het landschap van karstbergen en rijstvelden tot de grotten van Tam Coc. Deze poëtische omgeving met grillige rotsen is te vergelijken met de Baai van Halong, maar dan op het land en kleiner. Terugkeer naar het hotel.
dag 7 : Ninh Binh – Baai Van Halong (o-m-a)
Rit naar Halong, rond de middag inscheping op een traditionele jonk. Tijdens de namiddag ontdekking per kajak of bamboebootje van het drijvend vissersdorpje Vung Vien en vrije tijd op een strandje waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon genieten. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een kookles of een partijtje inktvis vissen. Overnachting aan boord van de Peony cruise.
dag 8 : Baai van Halong - Hanoi - Lao Cai (o-m)
Na het ontbijt ontdekking van de Thien Canh Son grotten. Na de vroege lunch ontscheping en transfer naar Hanoi. Bij aankomst in Hanoi geniet u van een fietstochtje door de 36 straten in het oude centrum van Hanoi. Geniet hierna van een voorstelling van een poppentheater. Het waterpoppenspel gaat honderden jaren terug in het noorden van Vietnam. De lokale boeren gingen in het water van de rijstvelden staan en besloten om poppen over het water te laten bewegen. Daarbij zaten de poppenspelers achter een groot scherm dat ook als decor diende, door lange latten onder de poppen leek het net alsof de poppen over het water bewogen. Aan de hand van liedjes in authentieke operastijl wordt een verhaal verteld dat door de poppen wordt uitgevoerd. Het zijn vaak Vietnamese volksverhalen, zoals de viering van de rijstoogst. Het laat het oude dorpsleven zien, het oogsten op het land en dansjes van mythische wezens. Vervolgens neemt u de nachttrein naar Lao Cai (4 personen per cabine).
dag 9 : Lao Cai - Sapa (o)
’s Morgens vroeg aankomst in Lao Cai. Ontbijt in een lokaal restaurant en verder naar Sapa met onderweg bezoek aan een kleurrijke etnische markt. Bij aankomst installatie in het hotel Bamboo Sapa****. In Sapa wonen verschillende bergvolkeren uit Vietnam en China en een zeer divers scala aan minderheden. Vele minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier. Het landschap van imposante bergen en rijstterrassen geeft dit gebied een geweldige combinatie van natuur en cultuur.
dag 10 : Sapa - Tavan (o-m-a)
Na het ontbijt begint u aan een bijzondere tweedaagse trekking door de mooie omgeving van Sapa. U loopt Sapa uit richting het bergdorpje Cat Cat. Hier wonen onder andere de zwarte H'mong, een bergstam die, zoals de naam het al zegt, in het zwart gekleed gaat. U loopt verder door rijstterrassen naar het bergdorpje Y Linh Ho. Hier maakt u een stop voor de lunch aan de rivier en kunt u ook even uitrusten. Na de lunch loopt u verder en komt u nog langs het bergdorpje Lao Chai om uiteindelijk te eindigen in het bergdorpje Tavan, waar de bergstam Giay woont. Aan het einde van de middag komt u hier aan en heeft u de tijd verder ter vrije besteding. Geniet van de vergezichten en de mooie omgeving! Vanavond slaapt u in het bergdorpje Tavan! Ook krijgt u hier een lekker diner voorgeschoteld. U overnacht in Sapa Eco Bunalow & Spa. Duur 5à6u.
dag 11 : Tavan - Sapa – Hanoi (o-m)
Na het ontbijt stapt u richting het bergdorpje Giang Ta Chai waar de bergstam Red Dao woont. Onderweg komt u langs een bamboe bos dat tot het Hoang Lien National Park behoort. Ook loopt u langs een waterval waar u even kunt uitrusten en de lunch kunt nuttigen. (trekking van 30min en 2à3u bezoek aan de dorpen). Na de middag vertrekt u naar Sapa en neemt u de bus (4 à5u) SIC terug naar Hanoi. Aankomst in de late namiddag en intrek in uw hotel Tirant****.
dag 12 : Hanoi - Brussel (o-m)
Na het ontbijt vertrek naar een lokale markt waar we de ingrediënten aankopen voor tijdens de kookles, hier ziet u de meest exotische vruchten, levende dieren, zijdewormen en nog veel meer. Toffe kookles in het Hanoi Cooking Centre. Uiteraard is er na de les tijd om te genieten van de zelfgemaakte gerechten! In de namiddag staat er nog een bezoek aan Hanoi gepland. U ontdekt er onder andere de Tempel van de Literatuur en de Ngoc Son Tempel te midden van het Hoan Kiem meer. Als laatste gaat u naar het Huu Tiep meer, beter bekend als het B-52 meer, waar u een wrak van een US B-5 vliegtuig kan zien. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
dag 13 : Dubai - Brussel
Aankomst in Zaventem
Inbegrepen:
- Vluchten met Emirates (T-klasse)
- Luchthaventaksen en fuel.
- 9 overnachtingen in de vermelde accommodatie of gelijkwaardig.
- 1 overnachting op de nachttrein Hanoi-Lao Cai (Livitrans - 4 personen per cabine).
- Maaltijden zoals vermeld.
- Engelssprekende lokale gidsen (Franstalige lokale gids mits supplement).
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het
programma met a/c wagen met chauffeur.
Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Visumkosten.
- Gebruikelijke fooien.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.