NL | FR

Denemarken 4Kids

v.a. € 1 150
periode : 21/11/2023 -> 31/12/2024
begeleid : Nee
groepsreis : Nee
overnachtingen : 10 d./9 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs promo  
1/1 31/12 € 1 150,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Aankomst in Kopenhagen
De Deense hoofdstad heeft heel wat te bieden voor jong en oud. Maak een boottochtje op de kanalen of bezoek Experimentarium, het wetenschapscentrum waar de ganse familie zich kan verdiepen in de wonderen van onze wereld. In Den Blå Planet, het nationale aquarium van Denemarken, komt u oog in oog te staan met een hamerhaai en wandelt u door het regenwoud met z’n vervaarlijke piranha’s. Het Deens Nationaal Museum bevat ook het Kindermuseum, een plaats waar geen “do not touch”-borden te vinden zijn. U verblijft in het hotel Comwell Copenhagen Portside hotel of gelijkwaardig.
dag 2 : Van Kopenhagen naar Århus (+/- 200km)
Vandaag neemt u de ferry van Odden naar Århus (80 minuten). In het Natuurhistorisch Museum kunnen jong en oud de kennis bijschaven en in STENO ontdekt men de geschiedenis van de wetenschap en medicijnen. Bij mooi weer mag een dagje strand niet ontbreken. Hiervoor moet u naar Moesgård Beach, een zandstrand op zo’n 7km ten zuiden van de stad. Maak zeker een wandeling in het oude stadsdeel van de stad. U verblijft 3 nachten in het Comwell Århus hotel of gelijkwaardig.
dag 3 : Dag 3 : Dagje uit
Vandaag kunt u een daguitstap maken naar de Westkust van Denemarken en genieten van de pracht van Midden-Jutland met de Ringkøbin fjord of bezoek de kalkgrotten van Viborg ten noordwesten van Århus. Of mag het wat avontuurlijker? Ga kajakken of kanoën op het Viborgmeer of de Gudenå, de langste rivier van het land.
dag 4 : Legoland (+/- 200km)
Legoland is wellicht een van ’s werelds bekendste attractieparken. Het is in elk geval het eerste Legolandpark ooit gebouwd en een waar paradijs voor jong én oud. Geniet van een dag tussen de iconische blokjes.
dag 5 : Van Århus naar Odense (+/- 150km)
Wanneer u van Århus naar Odense rijdt, moet u vast overwegen even om te rijden tot in Jelling, waar u in het belevingscentrum Kongernes Jelling alles kunt leren over de Vikingen, Vikingkoningen en Runenstenen. Bezoek ook Middelfart, een gezellig plaatsje met kleurrijke huisjes en vakwerkhuizen aan de Lillebælt, een zeestraat tussen Jutland en het eiland Funen. U verblijft 2 nachten in het Comwell HC Andersen hotel in Odense of gelijkwaardig.
dag 6 : Odense en Egeskov Slot
Het Egeskov Slot ligt nabij Kværndrup en wordt als de best bewaarde waterburcht van Europa uit de renaissancetijd gezien. Het idyllische kasteel werd voltooid in de 16de eeuw. Op het domein bevindt zich ook een heus speelwoud met labyrinth, een museum met oude voertuigen en het Camping Outdoor Museum. Wanneer er nog tijd rest, dan is ook een bezoek aan Odin’s Odense een leuke belevenis. Hier treedt men in de voetsporen van de Deense Vikings.
dag 7 : Van Odense naar Kopenhagen (+/- 170km)
Voor u terugreist naar de Deense hoofdstad kan u het Hans Christian Andersen huis en museum bezoeken, een vernieuwd en boeiend museum gewijd aan de beroemde auteur van vele sprookjes en verhalen zoals De prinses op de erwt, De nieuwe kleren van de keizer en De kleine zeemeermin. U verblijft 3 nachten in het Comwell Copenhagen Portside hotel of gelijkwaardig.
dag 8 : Camp Adventure en Skovtårnet
Op een uurtje rijden van Kopenhagen ligt het avonturenpark Camp Adventure met z’n panoramische toren. Het outdoor klimpark bestaat uit maar liefst 11 klimroutes (voor sommige klimroutes is een minimumleeftijd en -lengte vereist) en men vindt er plaatsen om te picknicken of bij te praten in de street food market. Bij de kampvuren kan u marshmallows maken en wie zin heeft kan van een sauna genieten.
dag 9 : Kopenhagen
Stap binnen in Tivoli in het hart van Kopenhagen. Het is het tweede oudste pretpark van Denemarken, na Bakken, dat net buiten Kopenhagen te vinden is. Wanneer er nog tijd rest kan u Kopenhagen verder te voet, per fiets of per boot verkennen.
dag 10 : Terugreis
Geniet van uw laatste momenten samen in Denemarken voor u terugreist naar Brussel met uw vlucht. Einde van uw reis.
Prijs kind tot en met 11 jaar
Als 3de of 4de persoon op de kamer : € 1150.00 per persoon
Inbegrepen
- 9 overnachtingen in een familiekamer in de hotels volgens het programma inclusief ontbijt

- 1x ferry ticket Odden-Århus

- 1x toegangsticket voor 1 dag tot Legoland in Billund

- 1x toegangsticket tot Egeskov Slot

- 1x toegangsticket tot Camp Adventure en Skovtårnet, inclusief parking

- 1x toegangsticket tot Tivoli in Kopenhagen
Niet inbegrepen
- Transport naar en van Denemarken
- Huurwagen
- Maaltijden, persoonlijke uitgaven en reisverzekeringen
- Alle niet bij "Inbegrepen" vermelde diensten en uitgaven
Belangrijk
De volgorde van het programma kan gewijzigd worden volgens de beschikbaarheid.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.